Elämyksiä

Nestorinranta tarjoaa monenlaisia elämyksiä maalla ja järvellä kaikkina 4 vuodenaikana niin vanhoille kuin nuorillekin. Seuraavassa esittelemme parhaat palat.

Vuokravälineet

Vuokraamosta voi vuokrata moottoriveneen, soutuveneen, kanootin, kajakin, sup-laudan, polkupyörän, kalastusvälineita, lumikenkiä, kävelysauvoja ja muuta pienempää tarviketta.

Luontoon omatoimisesti

Voit suunnitella oman luontoretkesi – tai antaa meidän suunnitella sen puolestasi. Nestorinrannassa on teemallisia luontopolkuja, pääsy vesille ja talvella jäälle vuokravälinein, pyörävuokraamo ja paljon muuta.

Eväspaketti retkelle

Pidemmille retkille saat navettakahvilasta eväspaketin mukaan, kunhan varaat tai ostat sen verkkokaupasta ajoissa.

Saunaan

Tilava rantasauna Saimaan upeissa maisemissa ulkoporealtaineen on varattavissa ympäri vuoden 1,5 tunniksi tai pitemmäksi aikaa. Talvella myös avanto mahdollinen. Saunailtaa varten voit varata myös kodan, johon mahtuu 20 henkilöä.

Ryyppyreissu Nestorinrannassa

Luontoretki suomalaisen juomakulttuurin historiaan. Retki huipentuu Nestorin salakapakkaan, jossa tutustutaan viiniasiantuntijan johdolla laatuviineihin ja maistellaan niihin sopivia ruokapaloja.

Teatteria ja tapahtumia

Kesällä 2022 teatteriryhmä Saimaan sydän vei matkustajat laivamatkalle Saimaalle kokemaan Norpan aika -kesäteatteriesityksen. Kesäksi 2023 on tulossa jälleen jotain uutta.

Herkuttelemaan

Nestorinrannassa voit herkutella kesäisin  rannan lettubaarissa, varata aamiaisen tai iltapalan navettakahvilasta. Voit myös tilata paikan päällä tehdyn kakun kotiin viemiseksi tai yhden, kahden tai kolmen ruokalajin kotaillallisen. Puumalassa on myös erinomaisia a la carte -ravintoloita.

Pyöräily

Nestorinranta sijaitsee suosittujen pyöräilyreittien Puumalan ja Saimaan saaristoreittien risteyskohdassa. Rannastamme liikennöivät pyörälautat Norppa II ja Rasti, jotka kuljettavat pyöräilijöitä Saimaan yli.

Vesille

Lähde puolen tunnin Saimaan risteilylle tai kierrä oppaamme kanssa Lintusalon ympäri, jolloin näet Saimaan pähkinänkuoressa: suuria selkiä, kapeita, jopa yllätyksellisiä salmia. Saimaalla on myös kiinnostava skiittasaari, jonne teemme koko päivän veneretkiä. Katso lisää ja varaa retki verkkokaupasta.

Kalaan

Nestorinrannasta pääset kalaan joko omatoimisesti vuokraamalla veneen ja välineet tai lähtemällä opastetulle kalaretkelle. Myös kalastusluvat, kartat ja vinkit saat meiltä.

Eläimiä

Nestorinrannassa on kanoja, viiriäisiä, koiria ja kesäisin myös lampaita.

Villieläimistä kuuluisin vaan ei yleisin on tietenkin saimaannorppa. Toukokuussa on paras aika myös nähdä se. Varaa retki Lakeland GTE:ltä.

Talven retket

Lintusalon maisemat ovat erinomaisia lumikenkäretkelle. Pääset ketterästi kiipeämään korkeille kallioille, kävelemään jäätä pitkin ja seikkailemaan metsässä. Opastetulla retkellä tietenkin myös syödään ja kuullaan tarinoita Nestorista, jääkaudesta ja vaikka mistä.

Vuokraa kota

Nestorinrannan kotaan mahtuu jopa 20 ihmistä. Kodassa on iso puulla lämmitettävä grilli, hella, jääkaappi, astioita ja kesällä myös  juomakelpoinen hanavesi. Jos et halua itse kokkailla, tilaa kotaillallinen verkkokaupasta.

Lapsille ja perheille

Yksi Nestorinrannan teemallisista luontopoluista on suunniteltu lapsille. Kilometrin pituisen reitin varrella on kirjavia linnunpönttöjä, joissa on tehtäviä.  Katso lisää, mitä muuta tarjoamme lapsille.

Opi uutta

Oletko aina halunnut oppia suppailemaan? Tai ajamaan moottorivenettä? Nestorinrannassa järjestetään lyhyitä kursseja, joilla opit. Katso lisää.