Elämyksiä

Nestorinranta tarjoaa monenlaisia elämyksiä maalla ja järvellä kaikkina 4 vuodenaikana niin vanhoille kuin nuorillekin. Seuraavassa esittelemme parhaat palat.

Luontoon omatoimisesti

Voit suunnitella oman luontoretkesi – tai antaa meidän suunnitella sen puolestasi. Nestorinrannassa on teemallisia luontopolkuja, pääsy vesille ja talvella jäälle vuokravälinein, pyörävuokraamo ja paljon muuta.

Vuokraa väline

Vuokraamosta voi vuokrata moottoriveneen, soutuveneen, kanootin, kajakin, sup-laudan, polkupyörän, kalastusvälineita, lumikenkiä, kävelysauvoja ja muuta pienempää tarviketta.

Lähde norpparetkelle toukokuussa

Lakeland GTE:n norpparetkellä pääset melko varmasti näkemään harvinaisen saimaannorpan. Norppa loikoilee mielellään kivellä tai jäällä vaihtamassa karvaansa huhtikuun lopulta kesäkuun alkuun.

Saunaan

Tilava rantasauna Saimaan upeissa maisemissa ulkoporealtaineen on varattavissa ympäri vuoden 1,5 tunniksi tai pitemmäksi aikaa. Talvella myös avanto mahdollinen. Saunailtaa varten voit varata myös kodan, johon mahtuu 18 henkilöä.

Ryyppyreissu Nestorinrannassa

Luontoretki suomalaisen juomakulttuurin historiaan. Retki huipentuu Nestorin salakapakkaan, jossa tutustutaan viiniasiantuntijan johdolla laatuviineihin ja maistellaan niihin sopivia ruokapaloja.

Talven retket

Lintusalon maisemat ovat erinomaisia lumikenkäretkelle. Pääset ketterästi kiipeämään korkeille kallioille, kävelemään jäätä pitkin ja seikkailemaan metsässä. Opastetulla retkellä tietenkin myös syödään ja kuullaan tarinoita Nestorista, jääkaudesta ja vaikka mistä.

Pyöräily

Nestorinranta sijaitsee suosittujen pyöräilyreittien Puumalan ja Saimaan saaristoreittien risteyskohdassa. Rannastamme liikennöivät pyörälautat Norppa II ja Rasti, jotka kuljettavat pyöräilijöitä Saimaan yli.

Vesille

Lähde puolen tunnin Saimaan risteilylle tai kierrä oppaamme kanssa Lintusalon ympäri, jolloin näet Saimaan pähkinänkuoressa: suuria selkiä, kapeita, jopa yllätyksellisiä salmia. Saimaalla on myös kiinnostava skiittasaari, jonne teemme koko päivän veneretkiä. Katso lisää ja varaa retki verkkokaupasta.

Kalaan

Nestorinrannasta pääset kalaan joko omatoimisesti vuokraamalla veneen ja välineet tai lähtemällä opastetulle kalaretkelle. Myös kalastusluvat, kartat ja vinkit saat meiltä.

Teatteria ja tapahtumia

Kesällä 2022 teatteriryhmä Saimaan sydän vei matkustajat laivamatkalle Saimaalle kokemaan Norpan aika -kesäteatteriesityksen. Kesäksi 2023 on tulossa jälleen jotain uutta.

Lapsille ja perheille

Yksi Nestorinrannan teemallisista luontopoluista on suunniteltu lapsille. Kilometrin pituisen reitin varrella on kirjavia linnunpönttöjä, joissa on tehtäviä.  Katso lisää, mitä muuta tarjoamme lapsille.

Eläimiä

Nestorinrannassa on kanoja, viiriäisiä, koiria ja kesäisin myös lampaita.

Villieläimistä kuuluisin vaan ei yleisin on tietenkin saimaannorppa. Lintusalon metsissä on mm. hirviä, valkohäntäkauriita, metsäkauriita, kettuja, jäniksiä ja supikoiria, mutta niitä harvemmin pääsee näkemään.