Eläimiä

Kotieläimiä Nestorinrannassa

Nestorinrannan päärakennuksen pihapiirissä on kanala ja viiriäistarha. Voit seurata lintujen puuhia, mutta vältä äkkinäisiä liikkeitä, koska viiriäiset pelästyvät helposti.

Kesäisin Nestorinrannan pelloilla on lampaita.

Pihassa päivystävät australianterrierimme Luka ja Vallu sekä espanjanvesikoira Numa.

Jos pelkäät koiria tai tulet käymään oman koirasi kanssa ja tiedät, että se ei tule toimeen vieraiden koirien kanssa, ilmoita siitä hyvissä ajoin henkilökunnalle, jotta ehdimme viedä omat koiramme sisälle.

Kotieläimiä lähistöllä

Lintusalossa tien varressa voit nähdä kyyttöjä. Kyyttö on kotimainen nautarotu, joka on käynyt melko harvinaiseksi.

Villieläimiä luonnossa

Lintusalossa ja lähivesillä voit nähdä ainakin näitä eläimiä tai niiden jälkiä: Myrkyttömän rantakäärmeen tunnistat niskan laikuista. Kuikan huuto on yksi upeimmista luontoäänistä. Joutsenia pesii lähivesillä.

Kanadanhanhiin pesueineen tutustut melko varmasti alkukesästä.

Saimaannorpan näet helpoimmin huhtikuun lopusta kesäkuun alkuun, koska silloin se loikoilee jäällä tai kivillä karvaa vaihtamassa. Lakeland GTE järjestää norpparetkiä Puumalassa.

Lintusalossa on myös hirviä, valkohäntäkauriita, metsäkauriita, jäniksiä, kettuja, mäyriä, supikoiria, pikkujyrsijöitä ja paljon erilaisia lintuja, kuten kurkia, kaakkureita, härkälintuja, tikkoja ja pöllöjä. Toisinaan on nähty myös ilveksen, suden, ahman ja karhun jälkiä, mutta nämä eläimet ovat olleet läpikulkumatkalla.