Asiantuntijapalveluita

Nestorinranta tarjoaa asiantuntijapalveluita

Nestorinrannan asiantuntija- ja konsulttipalveluja tarjoaa perheyrityksen toinen omistaja ja hallituksen puheenjohtaja, maakuntaneuvos, VTM Matti Viialainen.

Yhteiskunnallinen päätöksenteko, aluekehitysohjelmat ja rahoitus, matkailuhankkeet ja viestintä ovat osaamisalueita, joita koskevissa tarpeissa voi ottaa yhteyttä Mattiin, puh. 044 7700 515, matti.viialainen@nestorinranta.fi

Matilla on monipuolinen kokemus, suhdeverkosto ja asiantuntemus yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja myös yritystoiminnasta.

Aiempi toiminta

Matti toimi Helsingissä Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtajana 1996 – 2000 ja sen jälkeen SAK:n yhteiskuntapoliittisen osaston apulaisjohtajana vuoteen 2007, jolloin hänet valittiin Etelä-Savon maakuntajohtajaksi Mikkeliin.

Loppuvuodesta 2013 Matti siirtyi Lappeenrantaan Etelä-Karjalan maakuntajohtajaksi, josta tehtävästä hän eläköityi syyskuussa 2020.

Nykyinen toiminta

Syksyllä 2021 Matti valittiin Puumalan kunnanvaltuuston ja myös Suomen Erämuseosäätiön puheenjohtajaksi. Hän toimii myös Itä-Suomi Unioni ry:n asiamiehenä ja on Suur-Savon OP:n edustajiston jäsen.

Matti on mukana mm. Rautjärven Hiitolanjoen, Päijänteeseen laskevan Tainionvirran sekä Heinäveden Palokin (josta yllä oleva kuva) vaelluskalahankkeissa. Hän toimi maa- ja metsätalousministeriön asettamana Virtaankosken selvityshenkilönä 2021. Työn tuloksena vuonna 2022 on alkamassa Päijänteen uhanalaisen taimenen nousuesteiden purku Sysmän Virtaankoskella.

Yrityskokemus

Yritystoiminnan kokemusta Matilla on omasta, jo 1988 Helsingissä perustamastaan konsulttiyrityksestä ja myöhemmin sen jatkajasta, matkailuun keskittyvästä Nestorinrannasta Puumalassa.

Lisäksi Matti oli 2000-luvun alussa Finnveran ja Tekesin hallituksessa, joissa hän oli SAK:n edustajana. Vuodesta 2018 hän on kuulunut Matkahuolto Oy:n hallitukseen.