Kalastus Puumalan kala-apajilla

Puumala on kalastajan paratiisi Saimaalla. Koe unohtumattomat kalastusretket parhaille kala-apajille Nestorinrannasta. Meiltä voit lähteä kalaan ammattioppaan kanssa tai omatoimisesti vuokraamalla kalastusveneen. Nestorinrannan palveluissa yhdistyvät rauhallinen luonnonläheisyys ja jännittävät kalastuskokemukset. Tarjoamme kalastusretkiä niin kesällä kuin talvellakin.

Majoituksessamme on otettu huomioon kalastajan tarpeet: veneen saa mökin laituriin ja ulkona on kalankäsittelypöytä kompostoreineen.  Voit valita yöpymisen modernissa mökissä, tasokkaassa huoneessa tai luonnonläheisessä aitassa. Voit myös vuokrata meiltä kalastusvälineet, kuten virvelit, onget ja pilkit, joten voit tulla tänne ilman omaa kalastusvarustusta.

Tutustu myös ravintolapalveluihimme, jotka kruunaavat kalastusretkesi. Tarjoamme aamiaisia ja illallisia Navettasalissa, lettuja kesäisin rannan Lettubaarissa sekä ympäri vuoden kotaillallisia. Kotaillallinen Nestorinrannan viihtyisässä kodassa Saimaan rannalla on ainutlaatuinen tapa nauttia paikallisista herkuista luonnon keskellä.

Nestorinranta tarjoaa monipuolisia elämyksiä kaikille luonnon ja kalastuksen ystäville. Lähde nauttimaan Saimaan kauneudesta, rentoutumaan luonnon helmassa ja kokemaan kalastuksen iloja Nestorinrannan ammattioppaiden kanssa. Varaa elämyksesi nyt ja koe unohtumaton loma Saimaalla!

Kalastukseen tarvitset:

 • Kalastusluvat:
  • Onkimiseen ja pilkkimiseen ei tarvita lupaa
  • Heittokalastukseen, uisteluun ja pyydyskalastukseen 18 – 69-vuotias tarvitsee valtion kalastusluvan (kalastonhoitomaksun)
  • Uisteluun useammalla kuin yhdellä vavalla ja pyydyskalastukseen tarvitaan lisäksi paikallinen kalastuslupa
  • Valtion luvan voit ostaa eraluvat.fi-verkkokaupasta ja paikallisen luvan Nestorinrannasta. Voit myös pyytää Nestorinrantaa ostamaan valtion luvan pientä toimitusmaksua vastaan.
 • Veneen ja kalastusvälineet. Voit tuoda omat tai vuokrata ne Nestorinrannasta.
 • Kaikilla mökeillämme ja venerannassamme on veneille laiturit ja kalankäsittelypöydät sekä kompostorit perkuutähteille.
 • Jos haluat opastetulle kalaretkelle, voit varata sen tältä sivulta
 • Noudata kalastusetikettiä. Kalastuksen eettiset ohjeet Saimaalla
Kuhan kalastus Puumala

Kesän kalastuskausi toukokuusta lokakuuhun

Varaa perehdytysretki

Ennen kuin lähdet kalaan, voi olla hyvä perehtyä Puumalan kalapaikkoihin kokeneen kalastajan kanssa.

Katso lisää tästä.

Heittokalastus Saimaalla
Varaa heittokalastusretki

Jos etsit tasokasta opastettua kalastusretkeä Puumalassa Saimaalla, suosittelemme tutustumaan Mika Kärkkäisen (Saimaan kalamatkat) palveluihin.

Varaa uisteluretki

Nestorin uisteluretki on varmasti mieleenpainuva kokemus Saimaalla.

Mukaan mahtuu 4 matkustajaa ja retki kestää 4 tuntia.

Oppaina on 2 kokenutta kalastajaa.

Ankkurilohko

Lähde mukaan trooliristeilylle 5.7. tai 19.7.

Talven kalastuskausi tammikuusta maaliskuuhun

Kuharetki talviverkoille
Nestori-pilkki – tulossa 2025

Vuokraa kalastusvene ja -välineet

Nestorinrannasta, Puumalan saaristosta, voit vuokrata moottoriveneen tai pelkän pienen perämoottorin. Kun klikkaat kuvaa, saat näkyville myös kalenterin ja voit varata ja maksaa veneen saman tien.