Vesille

Taksivene

Taksiveneellä pääset sinne, minne haluat. Nestorinrannan taksivene on sopimuksen mukaan joko katettu hyttivene tai avovene. Kumpaankin mahtuu 5 matkustajaa. Varaa taksivene hyvissä ajoin.

Puolen tunnin Saimaan katselmus

Puolessa tunnissa ehdit jo nähdä palan Saimaata. Tuulitilanteen mukaan risteily tehdään joko pohjoiseen Rokansaaren ympäri tai etelään Äyrätsalon ympäri.

Risteily Lintusalon ympäri

Tämä on mukava risteily. Pelkästään kiertämällä Lintusalon ympäri ehtii nähdä Saimaasta monta eri puolta. Yhtäällä ovat Suur-Saimaan suuret selät ja toisaalla kapeat, yllätyksellisetkin salmet.

Ruskaristeily

Ruskaristeily tehdään yleensä kiertämällä Lintusalo, sillä siinä näkee sekä hyvinkin läheltä että sitten taas kaukaa ruskan väriloistossa kylpevät metsät

Risteily tehdään katetulla hyttiveneellä. Paras ruska on yleensä lokakuun alkupuolella.

Retki skiittasaareen

Koko päivän retki kiehtovaan skiittasaareen eli Ilkonsaareen Suur-Saimaalle. Saareen on 10 – 15 viime vuoden aikana rakennettu useita ortodoksisia kappeleita. Luontopolku kulkee kappelista toiseen ja polun varrella on myös laavuja ja ulkokäymälöitä. Saaressa on paljon nähtävää.

Opi käyttämään moottorivenettä

Jos et ole koskaan ajanut moottorivenettä, nyt voit opetella sen. Pääset parin tunnin henkilökohtaisella kurssilla myös itse ajamaan venettä kouluttajan opastuksella. Koulutusveneessä on 4-5 hevosvoiman perämoottori.

Lähde norpparetkelle toukokuussa