Majoitusta ja luontoelämyksiä Puumalassa, Saimaalla

Puumala tarjoaa upeita luontoelämyksiä ympäri vuoden

Luontoloma korona-aikaan ● Hyvinvointipolut ● Nestorin luontoretket ● Ehdotuksia ● Koe eri vuodenajat ● Tutustu eläimiin ● Ks. myös pyöräily ja veneily/kalastus ●Lataa pdf-kartta Puumalan Saimaa Geopark -kohteista, muista nähtävyyksistä ja reiteistä. ● Lataa pdf-kartta palkitusta Norppapolusta. ● Suunnittele oma luontoretkesi – tai anna meidän suunnitella se puolestasi. ● Kahvila Nestorista saat eväspaketin mukaan. Ota yhteyttä.

Nestorinrannan hyvinvointipolut

Nestorinrannan alueella on 4 erilaista Metso-hyvinvointipolkua, jotka on suunnitellut Tapio Oy. Polkujen varrella on pysähdyspaikkoja tauluineen, joissa on vinkkejä siitä, miten unohdat huolesi metsässä. Jotkut saavat metsän hyvinvointivaikutuksista eniten irti, kun menevät sinne yksin, toiset taas tykkäävät seurasta. Ks.lisää esim. Luken sivuilta.

Polkujen lähtöportti on pellon ja metsän rajassa lähellä päärakennusta, mutta poluille pääsee myös lauttarannasta rantapolkua pitkin.

Polut:

 • Oranssi: Metso-polku 2,4 km
 • Vihreä: Niemipolku 2,1 km
 • Sininen: Puropolku 1,3 km
 • Keltainen:Metsäpolku 1 km
 • Punainen: Rantapolku 0,3 km

Luontoloma korona-aikaan

Majoitus 2 hengen huoneessa (Ylähuone) tai 5 hengen mökissä (Villa Hauki) kaikin mukavuuksin kaukana ihmisvilinästä. • Patikointiretkille saatte halutessanne mukaan kävelysauvat. • Vesille pääsette soutuveneellä, kanootilla tai lisämaksusta moottoriveneellä • Saunoa voitte vaikka joka päivä joko mökin omassa saunassa tai Nestorinrannan pihasaunassa. • Jos haluatte hemmotella itseänne jonain iltana, voitte varata Nestorinrannan uuden rantasaunan ja sen porealtaan ja kodan. Lisämaksu. • Grillailla voitte lähes jokaisessa retkipaikassa ja Nestorinrannan grillikatoksissa. • Ruokaa voitte tuoda mukananne tai tilata Nestorinrannan noutopalvelusta (tilaus riittävän ajoissa, toimitusmaksu). • Retkieväät ja astiat järjestyvät tarvittaessa. Lisämaksu. • Voitte tuoda omat lakanat ja pyyhkeet tai vuokrata ne Nestorinrannasta. • Loppusiivouksen voitte tehdä itse tai tilata sen Nestorinrannasta.

Voit valita lomaasi niin monta päivää kuin haluat.

Hinnat alkaen 150 €/ 2 yötä.

Kysy lisää tai varaa: puh. 040 510 6208 tai info@nestorinranta.fi

Korona-aikaankin tarvitaan välillä lomaa arjesta. Olemme laatineet sinulle ohjelman, jossa sinun ei tarvitse olla tekemisissä juuri muiden ihmisten kuin omiesi kanssa. Seuraavassa päiväretkien ohjelmat, joista voit valita itsellesi hauskimmat:

  1. Tutustuminen lähiympäristöön: Nestorin ja norpan tarina ja patsaat, Nestorinrannan hyvinvointipolut, Lintusalon kylän kävelyreitit
  2. Päivä Rokansaaressa: kanootilla, soutu- tai moottoriveneellä 3 km päähän upean Rokansaaren hiekkarannalle, josta voi tehdä patikointiretken saaren pohjoispään grillikatokselle ja I maailmansodan aikaisille juoksuhaudoille. Moottoriveneestä lisämaksu.
  3. Päivä Norppapolulla: 13 km hieno luontopolku Saimaan kallioisia ja hiekkaisia rantoja pitkin.
  4. Melontaretki lähistön norppamaisemiin (norpan voi nyt nähdä tyynenä ja aurinkoisena päivänä kivellä).
  5. Pyöräretki tavallisella tai sähköpyörällä Säkkimäen näköalapaikalle ja laavulle 7 km päähän ja takaisin. Pyörä lisämaksullinen.
  6. Geokätköpäivä. Etsi tämän saariston geokätköt. Niitä on paljon.
  7. Kalaretki lähivesille. Hauen kutu alkoi jo huhtikuun puolivälissä ja se on nälkäinen kuun lopusta alkaen. Moottorivene ja kalastusvälineet lisämaksusta. Virvelöintiä varten tarvitset valtion kalastusluvan. Osta se täältä.
  8. Retki Liehtalanniemen museotilalle ja luontopolulle Niinisaareen. Liehtalan Jallusta kertovan kirjasen voit lukea Nestorinrannassa.
  9. Auto- ja patikointiretki Saimaa Geopark -kohteisiin Kummakivelle, Sammalsillalle ja Härkävuorelle
  10. Auto- ja patikointiretki Tupavuorelle, Rakokiville ja Loketon onkaloon

Nestorin luontoretket

Nestorin päiväretket

1.päivä: majoittuminen Nestorinrantaan • 2. päivä: onkiretki soutuveneellä tai kanoottiretki Rokansaaren lammille • 3. päivä: pyöräilyretki Säkkimäen laavulle • 4. päivä: hyvinvointipolku lähimaastossa ja hyvästelyt • Omatoiminen

Hintaan sisältyy majoitus 2 hengen aitassa, liinavaatteet, loppusiivous, aamiaiset, pihasauna, soutuvene t. kanootti, veneilyliivit, onkipaketti, polkupyörä, kypärä, kartta ja eväspaketti kummallekin retkelle. Lisähintaan ateriat ja majoitus 1 hengen aitassa, huoneessa tai mökissä sekä opas.

Sukelluskohteista saat tietoa Saimaan hylyt -blogista

Nestorin eräretki

7 päivää, alk. 153 €/henkilö

1. päivä: majoittuminen Nestorinrantaan ● 2. päivä: soutu/melonta Nestorinranta-Rokansaari • 3. päivä: soutu/melonta Rokansaari-Liehtalanniemi • 4. päivä: soutu/melonta Liehtalanniemi-Laajahiekka (tai Ruuho) • 5. päivä: soutu/melonta Laajahiekka/Ruuho-Äyrätsalo • 6. päivä: soutu/melonta Äyrätsalo-Nestorinranta • 7. päivä: hyvästelyt • Omatoiminen

Hintaan sisältyy majoitus 1. ja viimeisenä päivänä 2 hengen aitassa, loppusiivoukset, aamiainen 2. ja 7. päivänä, pihasauna 1. ja 6. iltana, soutuvene tai kanootti, veneilyliivit ja kartta. Lisähintaan liinavaatteet, majoitus 1 hengen aitassa, huoneessa tai mökissä, teltta ja muut retkeilyvälineet, retkieväät ja opas.

Ehdotuksia luontoretkistäsi

Patikoi päivä palkitulla Norppa-polulla

Norppa-polku on 13 km pitkä patikointilenkki, joka kulkee saaristotien molemmin puolin mahtavissa maisemissa, pääosin rantoja pitkin. Kiertämisen voit aloittaa vaikka keskeltä tai kirkonkylän satamasta. Voit kiertää vain yhden kiepin kolmesta tai ne kaikki. Ks. lisää visitpuumalan sivuilta ja Retkipaikka.fi. Nestorinrannasta matkaa polulle on kirkonkylään päin 20-25 km sen mukaan, mistä haluat aloittaa.

Vietä päivä meloen Rokansaaren lammilla

Rokansaaren keskellä on kuuden lammen labyrintti, jotka kaikki ovat yhteydessä toisiinsa. Pääset lammille Rokansaaren lounaiskärjen itäpuolelta. Siellä on matala uoma, jota pitkin pääset melomaan. Jos vesi on matalalla, sinun täytyy kantaa kanootti. Lampia ympäröivät harjut, jotka ovat osa luonnonsuojelualuetta.

Koe eri vuodenajat

Näitä eläimiä näet melko varmasti Nestorinrannassa: