Majoitusta ja luontoelämyksiä Puumalassa, Saimaalla

Puumala tarjoaa upeita luontoelämyksiä ympäri vuoden

Luontoloma täynnä mahdollisuuksia ● Teemapolut ● Koe eri vuodenajat ● Tutustu eläimiin ● Ks. myös pyöräily ja veneily/kalastus ●Lataa pdf-kartta Puumalan Saimaa Geopark -kohteista, muista nähtävyyksistä ja reiteistä. ● Lataa pdf-kartta palkitusta Norppapolusta. ● Suunnittele oma luontoretkesi – tai anna meidän suunnitella se puolestasi. ● Kahvila Nestorista saat eväspaketin mukaan. Ota yhteyttä.

Nestorinrannan teemapolut

Nestorinrannan alueella on hyvinvointipolku ja lasten luontopolku. Kesäksi 2022 valmistuu Matka jääkauden jäljille -polku sekä Mytologiapolku. Polkujen lähtöportti on pellon ja metsän rajassa lähellä päärakennusta. Hyvinvointipolulle pääsee myös lauttarannasta rantapolkua pitkin.

Metso-hyvinvointipolku

Metso-hyvinvointipolun (2,6 km) on suunnitellut Tapio Oy. Polun varrella on tauluja, joissa on vinkkejä siitä, miten metsä auttaa sinua vapautumaan stressistä. Usein metsän hyvinvointivaikutuksista saa eniten irti, kun kiertää polun yksin. Ks.lisää esim. Luken sivuilta.

Lasten luontopolku

Lasten luontopolku (1 km) tekee lenkin kangasmaastossa. Matkan varrella on värikkäitä linnunpönttöjä, joissa on tehtäviä. Yksi tehtävistä koskee koiraa, joka on mukana keskikesän opastetussa, maksullisessa retkessä.

Luontoloma täynnä mahdollisuuksia

Varaa majoitus

Majoitus 2 hengen aitassa tai huoneessa, perhehuoneessa/aitassa tai 2-7 hengen mökissä. Kesäisin myös teltta-, vene- ja matkailuautopaikat ovat varattavissa. Varaa haluamasi majoitus majoitussivultamme.

Välineet ja puitteet

Patikointiretkille saatte halutessanne mukaan kävelysauvat. • Vesille pääsette soutuveneellä, kanootilla tai moottoriveneellä • Saunoa voitte vaikka joka päivä joko mökin omassa saunassa tai Nestorinrannan pihasaunassa. • Jos haluatte hemmotella itseänne, voitte varata Nestorinrannan uuden rantasaunan, sen porealtaan ja kodan. • Grillailla voitte lähes jokaisessa retkipaikassa ja Nestorinrannan grillikatoksissa. • Ruokaa voitte tuoda mukananne tai tilata Nestorinrannan noutopalvelusta (tilaus riittävän ajoissa). • Retkieväät ja astiat järjestyvät tarvittaessa. • Voitte tuoda omat lakanat ja pyyhkeet tai vuokrata ne Nestorinrannasta. • Loppusiivouksen voitte tehdä itse tai tilata sen Nestorinrannasta.

Voit valita lomaasi niin monta päivää kuin haluat.

Kysy lisää tai varaa: puh. 040 510 6208 tai info@nestorinranta.fi

Olemme laatineet sinulle ohjelman päiväretkistä, joista voit valita itsellesi hauskimmat:

  1. Tutustuminen lähiympäristöön: Nestorin ja norpan tarina ja patsaat, Nestorinrannan teemapolut, Lintusalon kylän kävelyreitit
  2. Päivä Rokansaaressa: kanootilla, soutu- tai moottoriveneellä 3 km päähän upean Rokansaaren hiekkarannalle, josta voi tehdä patikointiretken saaren pohjoispään grillikatokselle ja I maailmansodan aikaisille juoksuhaudoille. Moottoriveneestä lisämaksu.
  3. Päivä Norppapolulla: 13 km hieno luontopolku Saimaan kallioisia ja hiekkaisia rantoja pitkin.
  4. Melontaretki lähistön norppamaisemiin (norpan voi nähdä kevätkesällä tyynenä ja aurinkoisena päivänä kivellä).
  5. Pyöräretki tavallisella tai sähköpyörällä Säkkimäen näköalapaikalle ja laavulle 7 km päähän ja takaisin. Pyörä lisämaksullinen.
  6. Geokätköpäivä. Etsi tämän saariston geokätköt. Niitä on paljon.
  7. Kalaretki lähivesille. Lietvedestä nousee etenkin haukea, ahventa ja kuhaa. Moottorivene ja kalastusvälineet lisämaksusta. Virvelöintiä varten tarvitset valtion kalastusluvan. Osta se täältä.
  8. Tuulastusretki tyynille lähivesille illan pimeydessä elokuusta jäiden tuloon asti. Jo pelkkä nukkuvien kalojen ja rapujen katselu on hieno elämys. Välineet ja opastus tarvittaessa Nestorinrannasta.
  9. Retki Liehtalanniemen museotilalle ja luontopolulle Niinisaareen. Liehtalan Jallusta kertovan kirjasen voit lukea Nestorinrannassa.
  10. Auto- ja patikointiretki Saimaa Geopark -kohteisiin Kummakivelle, Sammalsillalle ja Härkävuorelle
  11. Auto- ja patikointiretki Tupavuorelle, Rakokiville ja Loketon onkaloon.

Koe eri vuodenajat

Näitä eläimiä näet melko varmasti Nestorinrannassa: