NESTORINRANTA ON PIENI PERHEYRITYS

Nestorinranta sai alkunsa 2010, kun Riitta ja Matti Viialainen olivat vuotta aiemmin toteuttaneet pitkäaikaisen haaveensa ja muuttaneet Matin kotitilalle Helsingistä. Matti oli saanut työpaikan Mikkelistä ja Riitta toimittajana arveli työllistävänsä itsensä freelancerina.

Kun Riitan vuorotteluvapaa oli lopuillaan, hän osui kyläyhdistyksen kokoukseen. Siellä matkailuyrittäjät kertoivat, että saaristosta puuttuu lyhytaikainen majoitus. Matti ja Riitta olivat juuri kunnostuttaneet aikuisia lapsiaan varten aitat ja laajentaneet vanhaa päärakennusta.

Kun lapsilla ei ollut kesälomia, Riitta alkoi pitää kesäisin aamiaismajoitusta. Kun pari venettäkin seisoi vailla käyttöä Matin kiireisen työn takia, Riitta alkoi vuokrata niitäkin. Kun vielä laulun Nestori oli soitellut norpalle tilan rannassa, yritys nimettiin Nestorinrannaksi ja Riitta alkoi järjestää Nestorin kierroksia, jossa kertoi laulun synnystä, Nestorista ja norpasta.

Palveluille oli niin suuri kysyntä, että Nestorinranta aloitti 2012 laajat investoinnit, jotka saatiin päätökseen (ainakin niin luultiin) maaliskuussa 2020. Viimeisenä rantaan valmistui kauan odotettu tilaussauna ulkoporealtaineen ja 20 hengen kotagrilli.

Kävi kuitenkin niin, että jo samana vuonna huomattiin, että eivät investoinnit tähän loppuneet. Vielä piti rakentaa uusi lettubaari, kun lettukioski oli käynyt aivan liian ahtaaksi. Lettubaari valmistui keväällä 2021. Samalla paranneltiin telttailijoiden, veneilijöiden ja pyöräilijöiden oloja rannalla.

Eivätkä investoinnit loppuneet vieläkään… Kesäksi 2022 valmistuu rantaan vuokraamo, hiekkaranta lapsille ja pystytetään 20 neliön glamping-teltta. Päärakennukselle tulee pieni karavaanarialue. Seuraava investointikin on jo tiedossa, mutta enää ei rakenneta. Syksyllä 2022 palkataan ensimmäinen ympärivuotinen työntekijä!