Uutta! Too Chill Too Tasty vastaa nyt Nestorinrannan ruokapalveluista

Nestorinrannan ruokapalveluissa alkaa uusi elämä. Lettubaarimme entiset kesätyöntekijät Nethma Nanayakkara ja Venla Keijonen alkavat hoitaa intoa täynnä sekä lettubaaria että aamiaisia, illallisia ja ryhmätilauksia uuden yrityksen Too Chill Too Tasty kautta.

Nethma on vetänyt viime kesät lettubaaria ja toiminut sen pääkokkina. Kolmantena mukana on Navettasalin aamiaiskokkina viime kesät työskennellyt Tharun Khrisna, joka vastaa nyt sekä aamiaisista että rannan kotaillallisista. Neljäntenä mukana häärää viime kesästä tuttu Roni Hämäläinen.

Nethma ja Tharun valmistuivat viime syksynä 2024 Lappeenrannan Lab-ammattikorkeakoulun englanninkieliseltä matkailu- ja ravintola-alan johtamiseen valmistavalta linjalta. Kumpikin työskenteli viime talven kokkina Lapissa ja sai sieltä arvokasta kokemusta. Tutustu tarjontaan alla ja varaa vaikka samantien.

Herkullista lähiruokaa kesäisin

Nestorin lettubaari palvelee kesäisin joka päivä rannassa. Sieltä saat lettuja sekä makein että suolaisin täyttein.

Navettasalissa nautit maittavan aamiaisen ja rannan kodassa ylellisen illallisen, kunhan varaat ne ennalta. Kaikissa on A-oikeudet.

Lettubaarista ja Navettasalista saat myös kylmiä ja kuumia juomia, jäätelöä, karkkia ja matkamuistoja.

Ankkurilohko

Lettubaari rannalla 1.6. – 31.8.

Lintusalontie 1661 B, Lintusalon länsiranta, Puumala

Aamiaisia Navettasalissa 2.6. – 10.8.

Illallisia kodassa rannalla 2.6. – 20.8.

Täällä tutustut myös Nestorin ja norpan tarinaan

Lettubaarin vieressä rannalla pronssinen Nestorin patsas soittaa viulua pronssiselle norpalle. Molemmat ovat näköispatsaita ja ne on veistänyt venäläinen nuori kuvanveistäjä Adil Alijev. Nestorin patsaan Alijev teki Nestori Miikkulaisen esikuvasta Nestori Reposesta säilyneen valokuvan perusteella. Patsaiden vieressä kerrotaan Vanhojapoikia viiksekkäitä -laulun ja patsaiden synnystä tarkemmin.

Navettasalissa Nestorinrannan päärakennuksella on seiniä kiertävä pysyvä näyttely, jossa kerrotaan näistä asioista vielä lisää. Päärakennus on entinen luonnonkivinavetta, jonka Nestori rakensi veljensä kanssa 1950-luvulla. Salia kiertäviä 120 cm paksuja kiviseiniä tehtiin kaksi vuotta, mutta kiviä ei tarvinnut kaukaa etsiä. Tässä osassa Savoa maa on täynnä kaikenkokoisia kiviä. Kun navetta muuttui ravintolaksi 2014 ja saliin rakennettiin iso luonnonkivitakka, kivet otettiin navetan maalattian alta. Parhaimmillaan ”liävässä” asusti 3 lehmää, sika, muutama lammas ja kana.