Teatteria ja tapahtumia

Kaukaisia vieraita

Saaristoryhmä esittää koko perheen kesäteatteriesityksen Kaukaisia vieraita. Esityspaikka on Lintusalon koulu, Repolantie 36. Ensi-ilta on 21.6. klo 19.

Saaristoryhmän ja teatterialan ammattilaisista koostuvan työryhmän yhteistyö alkoi kesällä 2021 esityksellä Soutajat. Esityksessä yleisö ja esiintyjät eläytyivät Saimaan historiaan soutuveneissä Nestorinrannan lahdella.

Kesällä 2022 vuorossa oli Norpan aika -esitys. Katsojat ja näyttelijät lähtivät yhteiselle matkalle laivalla, M/S Kauniilla Veeralla

Vuodesta 1997 toiminut Saaristoryhmä on nyt tuottanut kolmena kesänä Saimaata, sen olioita ja ilmiöitä käsitteleviä teatteriesityksiä. Ammattilaisten ja Saaristoryhmän yhteistyö kulkee nimellä Saimaan sydän -hanke.

Hanketta tukevat Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Puumalan kunta. Hankkeen esitykset toteutetaan yhteistyössä Nestorinranta Oy:n kanssa.

Lue lisää Saimaan sydän -hankkeen sivuilta

Varaa ja osta liput vierestä verkkokaupasta.

 

Osta lippu esitykseen

”Kello seitsemän 21.6.2023 Puumalan saaristossa aika pysähtyy, kun kesäteatteriesitys Kaukaisia vieraita saa ensi-iltansa. Esitys käsittelee yhdessä paikassa avautuvia useita aikoja ja kerroksia. Sitä, miten kerrokset ja ajat elävät myös meissä. Sitä, miten tulevaisuus on tosi lähellä.

Esityksessä yleisö kutsutaan Lintusalon kyläkoululle fiktiiviseen paikallismuseoon, jossa kaikki ajat, menneisyys ja tulevaisuus, ovat samaan aikaan läsnä. Saimaan pinta nousee ja laskee, syanobakteerit yhteyttävät ja muinaiset ja tulevat lintusalolaiset saapuvat tervehtimään yleisöä.” Saimaan sydän