Nestorin navettakahvila ja lettubaari palvelevat kesäisin

Nestorin navettakahvila

Lintusalontie 1661 A, Lintusalo, Puumala

Puh. 040 510 6208, info@nestorinranta.fi

Avoinna 1.5. – 30.9. aamiais- ja illallisaikaan

  • Aamiainen klo 8 – 10, varaa ennalta
  • Illallinen klo 18 – 20, varaa ennalta

Uudistamme toimintaamme 2023. Keskitymme aamiaisiin ja iltaruokailuihin sekä ryhmätilauksiin. Varsinainen kahvilatoiminta loppuu navetassa, vaikka jäätelöä, virvokkeita ja alkoholijuomia, kahvia ja teetä saa sieltä edelleen myös kesäpäivisin, jolloin tiloissa toimii vastaanotto. Keskitämme kahvilatoiminnan rantaan, jossa lettubaari palvelee kesällä joka päivä suolaisin ja makein letuin.

Aamiainen ja illallinen pitää varata etukäteen. Ne tulevat myös verkkokauppaan, jossa ne voi varata samalla, kun varaat esim. majoituksen. Myös muualla majoittuvat voivat varata aamiaisen ja illallisen. Ruokailuja järjestetään myös kodassa tilauksesta.

Nestorin lettubaari

Lintusalontie 1661 B, Lintusalon pohjoisosan länsiranta Jänissaarta vastapäätä pyörälauttojen laiturin vieressä 61º, 25,8’, 28º, 00,1’, Puumala

Puh. 040 510 6208, info@nestorinranta.fi

Avoinna 6.6. – 19.8.2023 klo 10.30 – 17, keskikesällä 10 – 18

  • Laituripaikkoja 8 (ja 1 poijupaikka lauttojen mentyä),
  • Autopaikkoja 7, yli 2 t pysäköinti maksullista, ellei toisin sovita
  • Lettuja suolaisin ja makein täyttein, myös gluteenittomia
  • Kahvia, teetä, virvokkeita
  • A-oikeudet, myös ulosmyynti
  • Jäätelöä
  • Myös take away

Jos haluat välttää ruuhkaa

Ruuhkaisimmat ajat lettubaarissa ovat noin tunti ennen pyörälautan lähtöä ja puolisen tuntia pyörälautan saavuttua.

Varaa aamiainen

Saatavilla navettakahvilassa 1.5. – 30.9.

 

Mökkiaamiainen muulloin kuin kesällä

Varaa vähintään viikkoa aiemmin, samalla, kun varaat majoituksen

Hae kahvilasta aamulla / voidaan myös tuoda, jos ei ruuhkaa

  • kahvia/teetä ja tuoremehua
  • jugurttia
  • täytetty sämpylä
  • keitetty kananmuna
  • hedelmä
  • pieni makea

Varaa illallinen

Ruokaa niin läheltä kuin voi!

Valmistamme melkein kaiken syötävän itse. Kaksi poikkeusta on: ruisleivän juuren Riitta kadotti nuorena likkana, kun tuli pesseeksi anopin taikinatiinun. Karjalanpiirakat taas juvalainen Tiina Laamanen tekee niin paljon paremmin, että ostamme ne häneltä raakapakasteina.

Raaka-aineet saamme pitkälti omasta kasvi- ja marjamaasta, metsästä, järvestä ja kanalasta (viiriäisenmunia). Monet reseptit ovat itse kehittelemiämme, perittyjä tai noukittu paremmiltamme, kuten juureen leivottu sekaleipä lappeenrantalaiselta ravintola Wolkoffilta.

Käytämme vain kotimaisia raaka-aineita. Hankimme läheltä kaiken, minkä voi. Esimerkiksi Nestorin purkerin pihvi tulee mäntyharjulaiselta Hinkkurin ylämaankarjatilalta, sen valkosipulin kukkavarsista tehty tahna Ruokolahdelta Mätön Sillä Sipulilta. Muikut, hauet, kuhat ja ahvenet joko pyydämme itse tai hankimme puumalalaiselta Kala-Kontilta.

Esimerkkejä ruokalistaltamme ja vähän muustakin:

Navettakahvilassa

  • Nestorin purkereita,
  • Nestorin ja Maijan lämpimiä voileipiä
  • ruokaisia salaatteja
  • muikkulautasia
  • erikoiskahveja
  • mansikoita sesonkina omasta maasta
  • aterioita ryhmille tilauksesta
  • ilmainen wi-fi
  • Nestori ja norppa -näyttely
  • tarinoita Nestorista, jääkauden jäljistä ja vaikka mistä
  • vinkkejä hyvistä retkikohteista
  • päivän lehtiä
  • pelejä, kirjoja, harrastusvälineitä vuokralle
  • kurssi-, juhla- ja kokoustilaa (mm. valkokangas, dataprojektori, fläppitaulu, äly-tv)

Navettakahvilassa tutustut Nestorin ja norpan tarinaan

Nestorin navettakahvila toimii vanhassa kivinavetassa, jonka 120-senttiset luonnonkiviseinät ovat säilyneet vahvoina. Navetan rakensi 1950-luvulla Nestori Miikkulaisen esikuva Nestori Reponen veljensä kanssa.

Kiviseiniä tehtiin 2 vuotta, mutta kiviä ei kuitenkaan tarvinnut kaukaa etsiä. Tässä osassa Savoa maa on täynnä kaikenkokoisia kiviä. Parhaimmillaan ”liävässä” asusti 3 lehmää, sika, muutama lammas ja kana. Kahvilaksi rakennus muuttui 2014. Seiniä kiertää Nestorista, norpasta ja laulun synnystä kertova näyttely.